B&D Auto Body Shop

B&D Auto Body Shop

Location: 1488 Clark Dr Vancouver, BC Scope of Work: Interior Design Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How to design a sleek and contemporary auto body shop to get the most out of an old fashioned garage space VictorEric Design Solution: We wanted to design a waiting area for our client that offered style and comfort, and one that conveyed organization and efficiency. B&D Autobody came to us looking to upgrade their space. B&D Auto body is the preferred auto body shop of the Vancouver MINI Cooper Club - they are factory trained for repairing MINI's and are used exclusively by MINI Yaletown for body work. That being said they wanted to update their look to suit their new clientele. Waiting for your vehicle should be a pleasure. Aside from the free coffee and doughnuts, our clients say their customers rave about the very comfortable and modern waiting area. A notable mention includes the black leather high back chairs fit for your own living room. We took a blank concrete canvas and chose to create a cool vibe with bold colors of grey, black and white. We custom fabricated a table topped with glass with a base of stacked tires, added colorful automotive themed artwork and threw in accents of chrome and silver. This is not your ordinary auto body shop. Customers don’t even mind waiting. Once inside the shop, the reception area is welcoming and easy to find an it is sleek, modern and organized. We designed the space to work well for both customers and employees. We prominently displayed the company logo on a clear plexiglass sign to reinforce the company name and logo and to remind customers upon exiting who to call for quality auto body shop work.

Azia Restaurant

Azia Restaurant

Location: Downtown Vancouver Scope of Work: Interior Design Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Design Challenge: How do you design a trendy pan-Asian restaurant under a set of escalators which creates an odd space? VictorEric Design Solution: Our client wanted a trendy design for a new pan-Asian restaurant and lounge. They wanted a space that allows for people looking for sit down dinners but also the young and trendy downtown crowd looking to hang out for a drink. This all sounds fine and exciting until we saw the space. It was awkward to say the least; part of the space has a mezzanine with low ceiling and the other area is a double volume space. But almost half of the double volume space has an escalator cutting through it and this was the biggest challenge. Being a big believer of making lemonade when life gives you lemons, that’s exactly what we did here. Instead of trying to hide this ugly structure we decided to make it an eye catching feature in the space. We blended the escalator structure with an angled accent ceiling and made it into a feature instead of a deficit. You could be enjoying your cocktail at the bar and wouldn’t think much of it. We used dark Japanese wood slat accents with oversized white lanterns to help create a hip and modern Asian atmosphere. The downstairs area was designed for a bar and lounge feel, which attracts young and trendy diners. The upstairs mezzanine was reserved for a more intimate sit down dining experience. Both areas though have been opened up to create a more social ambiance. A bold and high gloss orange sculpted panel throughout the restaurant helps pulsate an appetizing energy from wall to wall.

Bblonde Salon

Bblonde Salon

Location: 3160 Macdonald St, Vancouver Scope of Work: Interior Design, Construction Mangement Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How do you design a hair salon that has their clients feeling like a celebrity after getting superstar treatment? VictorEric Design Solution: Whether you want to look like a star – or just feel like one – Bblonde can turn that dream into reality. Located in Vancouver’s West Side, Bblonde provides its clients with the finest in salon and spa services. To stay on the leading edge of the art and science of hair treatment and body care, their hair stylists and technicians have been trained by specialists in advanced styling, colouring, and smoothing techniques. Bblonde wanted an interior that matched their expertise and style. They wanted a space that that their clients could relax and leave feeling refreshed, revitalized, and ready to face the world looking their best. We took inspirations from high fashion and created a design solution that not only left a chic impression and but makes the client feel like a superstar model. We designed a reception counter that doubled as serving bar. This transformed the waiting area into a chic lounge. From the moment you enter the hair salon, you'll be offered refreshments and made to feel like an A-list star. Even the washroom was elegantly done up complete with upholstered bench seating if you need some powdering. The only thing missing is the red carpet and the paparazzi flashes. The space had to be clean and minimal but also efficient for the stylist. Custom millwork design allowed for the clutter to be near invisible. An effective use of space and large format high-fashion graphics means that stylists and clients enjoy a beautiful high-end environment that expresses creativity and exclusivity.

Nooodle Makers Restaurant

Nooodle Makers Restaurant

Location: Scope of Work: Interior Design, Construction Mangement, Business Identity Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How do you mix a lounge type of restaurant with a sit down dining type all in one? Did I mention that we had to make it look good within a very limited budget? VictorEric Design Solution: Our client wanted to be able to give two dining experiences with one restaurant. Fortunately the space had two levels so we chose use the bottom level with lower ceiling heights as an Izakaya lounge. Bold red colours with interesting textures create an interesting space for people who want some tapas with their drinks. Upstairs was a larger volume of space with tall ceilings and large windows. Unfortunately there was no budget to drop the ceiling down so we chose to incorporate a feature ribbed ceiling in the shape of a dragon’s spine to add some interest to the otherwise tall empty space. Overall, we wanted a modern Asian look. Red is a prominent color in Asian culture and we used it here, because it represents "good luck". Bamboo and lanterns were also used but in a modern interpretation.

VictorEric Office

VictorEric Office

Location: 15 East 3rd Avenue, Vancouver Scope of Work: Interior Design, Construction Mangement, Business Identity Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? In this office, we wanted to make sure that we had an open space where all three departments can easily collaborate and have open communications with each other. The existing layout was chopped up with internal offices and did not lend itself to the open plan that the client needed. The existing T-bar ceiling and linoleum floors also will not give us that creative designer setting. We felt the only way we can make it home was to completely gut the space and start fresh. We removed the t-bar ceiling and exposed the beautiful large timber beams and decking. Because there were buildings at zero clearance on both sides, we added 5 large skylights to bring in much needed natural light. These were especially important in the workstations and the sample tables where correct colour rendering was important. As a design and construction company, we had to make sure that our office “looked the part”. The reception and front meeting rooms were important to reflect the high end homes that we designed. We wanted to keep it modern and used a beautiful Carrera white mitred slab reception front to express the premium feeling. We added a warm natural wood wall as a feature to the otherwise white and simple palette. The two meeting rooms reflected the two different extremes in our design styles; traditional and modern. The smaller room took on a vintage look with a beautiful reclaimed wood table from restoration hardware, industrial cage lights, and an oversized vintage look galvanized pendant. The large meeting room was kept modern and minimal with a glossy white floating credenza on a wood wall backdrop. Large chrome pendant lights accent the boardroom table with white Eames padded task chairs. We felt the exterior concrete block warehouse also needed to be upgraded. We added cedar wood slats which transition to be sunshades (for the southern sun) at the window openings. We also put in new landscaping with an Asian design influence with a cherry grove of trees , moss groundcover and bamboo at the front door.

Tsuki Sushi Bar

Tsuki Sushi Bar

Location: 509 Abbott Street, Vancouver Scope of Work: Interior Design, Construction Mangement, Business Identity Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How do you portray the all natural philosophy of a Japanese restaurant? VictorEric Design Solution: We tend to think of ninjas as anachronistic creatures of myth, but I’m here to tell you the ninja is completely real. He is alive and well in our modern day culture. Instead of fighting crime he’s helping the team at Tuski serve up fresh healthy sushi. That’s right, we said HEALTHY! That means no deep-fried items, just fresh items. Tsuki, the stylish sushi bar, introduced a new dining concept introduced to the cross town area. Tsuki blends fresh sushi, serving healthy options and ocean wise seafood with modern décor all rolled up into one flavourful experience. All ingredients are freshly prepared and nothing is deep fried or even pan fried. In fact, the only cooking appliances we installed for them was a rice cooker. We at VictorEric wanted the design to match the client’s high value for fresh and natural ingredients and developed a design concept that is clean, simple and emphasizes a natural Japanese culture. We transformed this small 1,000 square foot space restaurant into a new trendy sushi bar exemplified with a modern zen-like feel using natural and raw materials. Reclaimed barn wood in it’s natural weathered state mixed with black iron is accented with simple white tiles and a cozy blue feature wall. We kept the polished concrete floors and and columns and gave the space a pure and honest interior. Plus the concrete walls are great for our sushi ninja to bounce off from. We provided a full integrated package for the client where we not only did the interior design, but also the construction and business identity design. This involves the design of the logo and developing it for the signage and menu. Because after all, what good is buying a beautiful pair of shoe when the rest of your outfit doesn’t match. With our integrated package, we can fully execute the complete vision and deliver that full client experience.

Maxim Bakery

Maxim Bakery

Location: Downtown Vancouver Scope of Work: Interior Design Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How do you give a fresh update to a Bakery chain with an 80’s image? VictorEric Design Solution: The smell of freshly baked goods all at an arm’s reach. Maxim Bakery is a self-serve Asian bakery with multiple locations. The client was opening a new store front in the busy Richmond Centre mall and wanted an updated modern look that had an efficient layout for their hungry customers. Maxim’s original look was stuck in the 80’s and what worked then doesn’t necessarily work in our new age. Don’t believe us? Look in your closet. Chances are you’ve weeded out the parachute pants, leg warmers and shoulder pads. It was definitely time to be out with the old and in with new . No business wants to look like its stuck in a time warp, especially if you’re in the business of selling freshly baked goods. That’s fine, if that’s what you like. But if you’re contemplating selling more products, you’ll want to eliminate the generation gap between your space and potential buyers. Since this first update, we have since helped them with 3 other retail locations. They always say a return client is a happy client.

Boss Restaurant

Boss Restaurant

Location: Metrotown Centre, Burnaby Scope of Work: Interior Design Interested in working with VictorEric? Want to see more of our work? Unique Design Challenge: How do you give a new identity to a successful restaurant chain with their image lost in the 80’s. VictorEric Design Solution: Our client has a successful restaurant chain but really has not invested in updating their look for the a couple decades. So we were brought in specifically for that. Their clientele was somewhere in between fast service and intimate dining. Most of them are young entrepreneurs always on the go. The client wanted a casual atmosphere that was inviting for diners and efficient for their servers. So we created a modern metropolitan feeling to compliment the demographic. The space planning was very efficient and we worked closely with the client to thoroughly understand the workflow. Bold red colours with rich texture and modern lines are complimented with warm wood tones. The space had a very tall ceiling but we did not want the space to feel cavernous. To create a cozy and casual atmosphere, we brought the ceiling down with many interesting layers. It was kept white and clean so as to not distract the patrons or to depress the volume of space. Once we were done with the complete face lift, our client commented that business was notably increased by a big margin. Line-ups going out the door were more than a one day phenomenon. So we’ll take that as a queue for a happy client.